Un argentinian in varsta de 73 de ani care a avut doi copii cu una dintre fiicele sale a fost condamnat la 16 ani de inchisoare, transmite FoxNews.

Procurorii au afirmat ca povestea lui Eleuterio Soria, care si-a folosit fiica pe post de sclava sexuala, are similaritati cu cea a lui Josef Fritzl, austriacul ce si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani.

Potrivit anchetatorilor, Soria a inceput sa-si abuzeze fiica in 1992, cand aceasta avea doar 12 ani. Ea a nascut un copil in anul urmator, ceea ce a facut ca mama sa si cele cinci surori sa paraseasca locuinta familiei din La Matanza, un cartier din Buenos Aires.

Ulterior, fata a mai nascut un copil, in 1997.

Spre deosebire de Fritzl, Soria a recurs mai degraba la dominarea psihica a fetei decat la cea fizica pentru a o tine in casa. Ea a fugit de-acasa de cateva ori insa s-a intors de fiecare data dupa ce Soria a amenintat ca-i impusca copii.

Femeia a reusit eventual sa scape in 2003 si si-a denuntat tatal la politie.

Psihologii argentineni au declarat ca nu a fost o surpriza ca fata nu a anuntat mai devreme autoritatiile despre abuzurile tatalui sau. "Daca lumea din interior era atat de pervertita, cum ar fi putut crede ea ca lumea de-afara o poate ajuta?", au sustinut ei. Psihologii afirma, de asemenea, ca de multe ori victimele sunt prea rusinate ca sa denunte abuzul.

"Aici avem multi Josef Fritzl", a declarat fondatorul unei organizatii de aparare a victimelor violului.

La sfarsitul lunii aprilie, autoritatiile din Austria l-au arestat pe Josef Fritzl, un barbat in varsta de 73 de ani, acuzat ca si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani. Cei doi au avut sapte copii impreuna, din care unul a murit. Cazul a socat opinia publica din Austria, mai ales ca nu este primul de acest fel. In urma cu doi ani, o adolescenta austriaca ce fusese rapita la varsta de 10 ani, in timp ce mergea la scoala, a evadat dupa ce fusese tinuta sechestrata timp de 8 ani de un barbat. La acea vreme, cazul a fost intens mediatizat.