La summitul de la Bucuresti, SUA intentioneaza sa intreprinda pasi in vederea aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO, iar o astfel de politica poate complica la modul cel mai serioa relatiile dintre Moscova si Washington, a declarat in direct pe postul de televiziune TVT seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Vzgliad.

„Sunt convins ca actuala administratie SUA a decis cu tarie sa faca tot posibilul pentru ca drumul Ucrainei si Georgiei in NATO sa fie ireversibil”, a spus ministrul.

In acelasi timp, a adugat Lavrov, nu se tine absolut deloc cont de faptul ca majoritatea populatiei Ucrainei si Georgiei se pronunta impotriva aderarii tarii la Alianta.

Seful diplomatiei de la Moscova a amintit ca in Abhazia si in Osetia de Sud nu este accpetata ideea intrarii Georgiei in NATO, in timp ce Tbilisi este convins ca aderarea la Alianta va asigura integritatea teritoriala a tarii.

El a mai subliniat odata in plus ca actuala administratie a SUA a „luat curs spre atragerea rapida, fortata si artificiala a Ucrainei si Georgiei in NATO”. Ceea ce, a spus Lavrov, se va reflecta in mod negativ asupra relatiilor Moscovei cu Washington si cu NATO in general.