Presedintele Vladimir Putin va participa la summitul Aliantei, de la Bucuresti, unde se va desfasura o reuniune a Consiliului Rusia-NATO. Stirea a fost confirmata de site-ul kreml.org si a venit in aceeasi zi in care Ambasadorul olandez la Bucuresti declara, citat de NewsIn, ca liderul de la Kremlin ezita sa participe la summitul de la Bucuresti din cauza posibilitatii ca Ucraina si Georgia sa fie invitate sa adere la Alianta.

Participarea lui Putin la summitul de la Bucuresti a fost confirmata si de seful diplomatiei de la Moscova, Serghei Lavrov, care a spus insa ca Rusia percepe planurile de extindere ale NATO ca necorespunzatoare realitatilor lumii actuale. "Provocarile sunt aceleasi pentru noi toti si doar impreuna putem lupta impotriva lor, nu prin intermediul unei extinderi mecanice a unor blocuri ramase din perioada razboiului rece, nu prin asimilarea de teritorii pe baza unor abordari gresite, a unor interpretari inertiale", a afirmat Lavrov.

Pe de alta parte, Casa Alba a confirmat ca presedintii George Bush si Vladimir Putin se vor intalni la Soci, pe litoralul Marii Negre, la 6 aprilie. Cei doi lideri vor aborda probleme dintre cele mai diverse, de la dosarul iranian si tratatul privind armamentul conventional din Europa, la planurile americane de amplasare in Europa de est a unui sistem de aparare anti-racheta. Moscova este de parere ca aceste planuri incalca echilibrul de forte existent si va vor pune in pericol securitatea nationala a Rusiei.