Candidatul democrat la presedintia Statelor Unite, Barak Obama, a castigat alegerile preliminare in statul Mississippi, transmit posturile americane de televiziune MSNBC, CBS si Fox. Este cea de-a 29-a victorie a lui Obama in fata sotiei fostului presedinte Bill Clinton.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la iesirea de la urne, citat de CNN, 91% dintre electorii de culoare din Mississippi au votat pentru Obama. Mississippi este unul dintre cele mai sarace state americane si care are cea mai numeroasa populatie de culoare - 36%.

De asemenea, Obama a obtinut 67% dintre voturile tinerilor cu varste intre 17 si 29 de ani.

Pana acum, Barack Obama a obtinut victoria in 28 de state, fata de 15 in cazul lui Hillary Clinton.

In 22 aprilie urmeaza scrutinul din Pennsylvania, considerat ultima mare confruntare electorala dintre democrati inaintea Conventiei partidului, ce se va desfasura la Denver (Colorado).

Pana in acest moment, Barack Obama are sprijinul a 1.596 de candidati, in timp ce Hillary Clinton a castigat suportul a 1.484 de delegati. Candidatul democrat are nevoie de voturile a 2.025 de delegati pentru a deveni nominalizarea partidului la alegerile din 4 noiembrie.

In tabara republicana, John McCain a castigat 82% din voturile alegatorilor din Mississippi si are in prezent 1.331 de delegati, cu aproape 200 peste cei 1.191 de delegati necesari pentru a obtine nominalizarea formatiunii sale.