O instanta din Chicago a confirmat oficial decesul milionarului american, Steve Fossett, un om de afaceri cunoscut mai ales pentru expeditiile sale temerare. Fossett nu a mai fost vazut in viata de cinci luni, cand avionul la bordul caruia se afla a disparut de pe radare in Nevada, un stat din vestul Statelor Unite, noteaza BBC.

Anchetatorii au stabilit ca avionul lui Fossett a fost distrus intr-un accident fatal, precizand ca "dovezile sunt mai mult decat suficiente" pentru a sustine aceasta ipoteza.

Sotia lui Fossett ceruse inca din 27 noiembrie 2007 unui tribunal din Illinois sa-i declare sotul decedat astfel incat sa poata intra in posesia averii acestuia, estimata la mai multe milioane de dolari.

Steve Fossett, in varsta de 63 de ani, a disparut in data de 3 septembrie 2007, in timp ce survola Nevada indreptandu-se spre California la bordul unui aparat de mici dimensiuni. Dupa o luna de cautari, echipele de salvare nu au descoperit epava avionului, iar operatiunea a fost sistata din cauza vremii.

Fossett era era cunoscut datorita recordului sau pentru primul zbor in jurul lumii non-stop, fara realimentare cu combustibil. El a zburat atunci circa 42.450 de kilometri, in 76 de ore. Aventurierul a depasit si recordul in ceea ce priveste cea mai lunga calatorie cu balonul. De asemenea, el detinea 116 recorduri mondiale in cinci discipline sportive, dintre care 76 nu au fost doborate nici pana acum.