Twitter a acceptat sa stocheze datele personale ale utilizatorilor rusi pe teritoriul Rusiei, pentru a se conforma unei legi intrate in vigoare in 2015, a anuntat miercuri agentia pentru controlul media, Roskomnadzor, citata de AFP.

Intr-un e-mail transmis AFP, Roskomnadzor a confirmat ca Twitter a accepta sa se conformeze "pana la jumatatea lui 2018" prevederilor acestei legi.

Incepand cu 1 septembrie 2015, legea obliga retelele sociale, serviciile de mesagerie si motoarele de cautare sa stocheze datele personale ale utilizatirilor de nationalitate rusa pe un server in Rusia.

In caz contrar, Roskomnadzor poate bloca accesul la aceste site-uri si servicii. Intr-o prima etapa, Twitter a fost exceptat de la lege, inainte ca o schimbare in conditiile de utilizare sa nu o aduca sub incidenta actului normativ.

In septembrie, autoritatile rusesti au amenintat ca vor bloca Facebook in 2018 daca nu va respecta legea. Roskamnadzor a precizat ca "nu are informatii" legate de intentiile Facebook in materie si ca este pe punctul de a lansa o ancheta.