Departamentul Apararii Statelor Unite a anuntat luni ca fortele armate americane au ucis zeci de luptatori ai Statului Islamic, in urma unui atac impotriva a doua tabere de pregatire din Yemen, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

Un comunicat al Pentagonului precizeaza ca taberele se afla in provincia al-Bayda, insa nu ofera detalii despre mijloacele folosite in atac. Conform aceleiasi surse, jihadistii se pregateau acolo pentru atacuri teroriste cu o mare varietate de arme, inclusiv pistoale-mitraliera AK-47, pusti mitraliera si lansatoare de grenade reactive.

Pentagonul considera ca Yemenul este un nucleu de recrutare, antrenament si tranzit al teroristilor, unde Statul Islamic foloseste teritoriile neguvernate pentru a "conspira, dirija, instiga, asigura resurse si recruta in vederea unor atacuri impotriva Americii si a aliatilor acesteia din intreaga lume". Fortele americane sprijina, coordonat cu guvernul yemenit, operatiunile antiteroriste care tintesc Statul Islamic si ramura Al-Qaida din Peninsula Arabica, cu scopul de a reduce capacitatea acestor grupari de a coordona atentate teroriste si de a controla teritorii.