Ministrul rus al apararii a elaborat o lege prin care le interzice soldatilor profesionisti sa ma posteze selfie-uri pe retelele de socializare din motive de securitate, potrivit BBC. Proiectul de lege spune ca fotografiile, videoclipurile si alte materiale incarcate pe internet pot dezvalui detalii militare utile unui inamic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Localizarea geografica automata poate arata unde se desfasoara o unitate militara. Decizia va afecta soldatii "contractuali" care pot fi trimisi in strainatate, dar nu si recrutii.

Postarile soldatilor rusi au dezvaluit in trecut desfasurarile de forte din Ucraina si Siria. In 2014 un soldar rus a raportat cu mandrie ca a livrat rachete Grad catre rebelii pro-rusi din Ucraina.

Ministrul rus al apararii a declarat ca doua organe de securitate ale statului - Serviciul Federal de Securitate (FSB) si Serviciul Fedearal de Protectie (FSO) - le interzic deja militarilor sa trimita informatii pe retelele de socializare despre ei insisi sau despre munca lor. Noua interdictie care afecteaza personalul fortelor armate este prevazuta sa intre in vigoare in ianuarie 2018, raporteaza agentia de stiri Tass.