Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat intr-un interviu la postul NTV ca Statele Unite nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece stiu ca nord-coreenii au arme nucleare, relateaza agentia rusa Tass, citata de News.ro.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece nu doar banuiesc, ci stiu sigur ca Phenianul are arme nucleare", a afirmat Lavrov. "In aceasta privinta, presedintele Putin a spus in mod repetat ca este imposibil sa ne imaginam ca SUA sau altcineva are suta la suta informatii despre toate facilitatile", a adaugat insa el.

Serghei Lavrov a subliniat faptul ca nu apara Coreea de Nord, dar practic oricine ar fi de acord cu "o astfel de analiza".

Daca americanii nu iau acest lucru in calcul, "situatia ar putea scapa de sub control", crede ministrul rus. "Mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovati vor avea de suferit in Coreea de Sud si in cea de Nord, in mod cert in Japonia, in Rusia si China", a declarat Serghei Lavrov.

In sprijinul logicii sale, Lavrov a vorbit despre interventia militara a SUA in Irak: "SUA au intervenit acolo doar pentru ca stiau suta la suta ca acolo nu exista arme de distrugere in masa".

Vineri, presedintele american Donald Trump a lansat vineri un atac impotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un, subliniind ca acesta va fi "testat ca niciodata pana acum".

Acest mesaj a venit dupa ce, tot vineri, Coreea de Nord a amenintat ca ar putea testa o bomba cu hidrogen in oceanul Pacific.