Fondul suveran al Arabiei Saudite va crea o societate de investitii de 2,25 miliarde de euro in sectorul divertismentului, a anuntat miercuri presa de stat, in conditiile in care regatul ultraconservator pare sa se deschida tot mai mult pentru aceste activitati, scrie AFP.

Tara incearca sa deschida sute de centre de divertisment in cadrul planului sau "Vision 2030" care vizeaza reducerea dependentei de petrol.

"Fondul public de investitii este pe punctul de a lansa o noua societate care va fi aripa sa de investitii in sectorul de divertisment", a anuntat agentia oficiala SPA.

"Compania, care va avea un capital initial de 10 miliarde de riali (2,25 miliarde de euro), este insarcinata sa aiba o politica activa de investitii in diverse domenii ale sectorului de divertisment", a adaugat agentia.

Planul "Vision 2030", un ambitios program de diversificare economica dezvaluit in 2016, este sustinut de tanarul print mostenitor Mohammed ben Salmane (32 de ani), fiul regelui Salman.

Cea mai mare economie araba sufera de o scadere brutala a veniturilor petroliere dupa caderea pretului la titei la jumatatea anului 2014, obligand Riadul sa isi reduca subventiile si sa intarzie o serie de mari proiecte.

Alcoolul, teatrele si salile de cinema sunt in prezent interzise in regat, unde se aplica o versiune stricta a islamului.

Dar, in ultimele luni, mai multe spectacole au fost organizate in aceasta tara.