Organizatia neguvernamentala Foro Penal Venezolano (FPV) a relevat luni ca 101 oameni au fost ucisi in timpul manifestatiilor ce au inceput in tara pe 1 aprilie, majoritatea dintre proteste vizand guvernul presedintelui Nicolas Maduro, transmite EFE citata de Agerpres.

Directorul FPV, Alfredo Romero, a indicat intr-o conferinta de presa ca in valul de proteste s-au produs 5.092 arestari, iar 1.325 de persoane continua sa se afle dupa gratii.

El a explicat ca, dintre cei arestati, un numar de 626 civili au fost deferiti unor tribunale militare iar 389 au fost trimisi la inchisoare prin decizii ale justitiei militare.

Avocatul a mai declarat ca Organizatia Statelor Americane a certificat existenta a 620 de "detinuti politici" in Venezuela, o cifra superioara celor mai putin de 200 care erau contabilizati inainte de demararea protestelor.

Potrivit unul bilant al Ministerului Public de la Caracas, 121 de oameni au murit pe fondul tensiunilor sociale si politice din tara, insa nu in toate cazurile a fost vorba de uciderea unor manifestanti.

Bilantul oficial al crizei din Venezuela numara si circa 2.000 de raniti, in jumatate din cazuri responsabilitatea fiind atribuita abuzurilor din cadrul interventiei fortelor de ordine in timpul protestelor cetatenilor.