Casa Alba a primit proiectul de lege adoptat de Congresul SUA privind intarirea sanctiunilor impotriva Rusiei si pe care presedintele american poate sa-l semneze sau sa-l blocheze folosind dreptul de veto, relateaza AFP.

Documentul a fost primit la Casa Alba la ora locala 13.53 (17.53 GMT), a indicat o sursa guvernamentala. Presedintele nu a dat nicio indicatie ferma privind intentiile sale cu privire la acest proiect de lege, scrie Agerpres.

Senatul american a adoptat joi sanctiuni impotriva Rusiei ca urmare a presupusei a ingerinte a acestei tari in alegerile prezidentiale din SUA de anul trecut.

Acest proiect de lege a fost denuntat de Moscova, dar criticat si in UE deoarece deschide calea sanctiunilor impotriva unor companii europene care au proiecte in domeniul energetic in Rusia.

De asemenea, textul prevede si un mecanism inedit care nu este pe placul Casei Albe: presedintele american Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor daca va dori vreodata sa decida suspendarea sanctiunilor existente impotriva Rusiei.

Presedintele Vladimir Putin a mai afirmat ca relatiile SUA-Rusia au fost 'sacrificate' din cauza anchetei privind implicarea Moscovei in alegerile din 2016 din SUA.