Secretarul Apararii din Statele Unite, James Mattis, a declarat vineri seara ca presupune ca liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, este in continuare in viata, desi moartea sa a fost confirmata de catre activistii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, scrie Reuters.

De la anuntarea mortii celui mai cautat jihadist, oficialii vestici si irakieni s-au aratat extrem de sceptici cu privire la imprejurimile in care ar fi murit Abu Bakr al-Baghdadi.

"Cred ca este in continuare in viata si voi crede altfel atunci cand vom sti ca l-am ucis. Dar mergem dupa el... presupunem ca este in viata", a declarat Mattis, poytivit news.ro.

Anterior, un oficial kurd de rang inalt a avertizat ca liderul jihadist este "aproape sigur in viata" si este undeva la sud de capitala de-facto a Statului Islamic de la Rakka.

"Baghdadi este cu siguranta in viata. Noi avem informatii ca este in viata. Noi credem 99% ca este in viata", a declarat Lahur Talabany.

In prima jumatate a lunii iulie, activistii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului au anuntat ca al-Baghdadi este mort, desi informatiile nu au putut sa fie confirmate de catre Washington.