Cateva mii de expozanti din industria mondiala de aeronautica, peste 4.000 de jurnalisti si peste 300.000 de vizitatori la finalul acestei saptamani - cifrele seci ale unuia dintre cele mai mari saloane aeronautice din lume care se tine o data la doi ani: Paris Air Show. Pe aeroportul parizian Le Bourget vin cele mai mari companii aeronautice din lume vin ca sa-si etaleze cele mai noi aeronave si sa anunte ce mari contracte au mai semnat. HotNews.ro a fost pe Le Bourget si a "inventariat" aeronavele-vedeta cu care marile companii din Europa, America si Asia s-au prezentat.

Salonul Aeronautic de la Paris 2017Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

In cadrul Paris Air Show 2017 a fost prezenta si Romania printr-un numar de firme care au avut standuri precum: Turbomecanica, Aerostar, Alro, Straero, Aero Care, Aero Part Expert, Aerospace Services, GM & International 2000, OPIAR, Zirom.

In cadrul Paris Air Show 2017 firma romaneasca Turbomecanica a semnat un acord cu compania franceza Safran pentru mentenanta motoarelor de pe elicopterele pe care Airbus vrea sa le produca la Brasov. Turbomecanica a semnat un acord cu compania franceza Safran pentru mentenanta motoarelor de pe elicopterele pe care Airbus vrea sa le produca la Brasov

In acest timp, Airbus Helicopters asteapta in continuare o comanda ferma din partea statului roman pentru elicoptere H215 care ar urma sa fie construite in noua fabrica de la Ghimba, Brasov. "Ne-am dori ca prima mare comanda de elicoptere a Romaniei sa ajunga la Airbus, la fabrica de la Brasov. E un semn de loialitate, de logica", spun reprezentantii Airbus.

VIDEO - Momente din zborurile demonstrative din cadrul Paris Air Show 2017:

FOTOGALERIE:

Lockheed Martin F-35:

Airbus A380 / A380 Plus :

Airbus A321 Neo:

Boeing 787 Dreamliner:

Airbus A350-1000:

Airbus A400M:

Elicopterul de atac Airbus EC665 Tigre HAD:

Eurofighter Thyphoon:

Elicopterul de atac turcesc T129 ATAK:

Drona turceasca ANKA:

Rachete ESA, in prim plan Ariane 5:

Leonardo M-346 FA:

Leonardo T100:

Airbus H145M:

Drona Wing Loong II - China:

Elicopter militar NHI NH90TTH Caiman:

Embraer KC-390: