O intalnire din decembrie dintre Jared Kushner, ginere si consilier al lui Donald Trump si ambasadorul Sergei Kislyak ce a avut loc in Trump Tower a avut ca subiect situatia din Siria, a declarat Fox Newso sursa ce cunoaste situatia.

Jared KushnerFoto: Wikipedia

In timpul intrevederii rusii au fost cei care au avansat ideea folosirii unei linii sigure de comunicatii intre Administratia Trump si Moscova, nu Kushner, a declarat sursa citata.

Aceasta informatiecontrazice un articol Washington Post de sambata, in care se spunea ca Jared Kushner a propus infiintarea unui canal de comunicare secret intre echipa de tranzitie si Kremlin.

Ideea unui canal secret permanent nu a fost avansata niciun moment, ci doar pentru o singura discutie, dedicata Siriei, a spus sursa Fox News.

Aceasta a adaugat ca intrunirea s-a concentrat pe discutarea opiniei Moscovei in privinta acestui subiect, aceea ca abordarea Administratie Obama in privinta Siriei a fost profund eronata.

Trump, care s-a intors in weekend in Statele Unite dupa primul sau turneu in strainatate, a denuntat duminica din nou "minciunile" presei, intr-o serie de mesaje publicate duminica pe Twitter.

"Parerea mea este ca multe scurgeri de informatii sunt minciuni fabricate de presa "fake news"", a scris Trump.

De fiecare data cand presa mentioneaza surse citate sub acoperirea anonimatului, "este posibil ca aceste surse sa nu existe, ci sa fie inventate de jurnalistii 'fake news'", a adaugat el.