Fostul candidat de extrema stanga la presedintia Frantei Jean-Luc Melenchon a anuntat vineri ca nu va vota cu candidata extremei drepte, Marine Le Pen, transmite AFP.

"Nu exista nicio indoiala cine suntem, suntem o miscare politica fara nicio legatura cu extrema dreapta", a afirmat Melenchon pe canalul sau YouTube, reamintind ca s-a confruntat cu Le Pen in alegerile legislative din 2012, potrivit Agerpres. "Exista o singura persoana printre voi care se indoieste de faptul ca nu voi vota cu Frontul National? Stie toata lumea!", a adaugat el.

Melenchon, eliminat din cursa pentru presedintie dupa primul tur al alegerilor din Franta, duminica trecuta, a refuzat insa din nou sa le spuna sustinatorilor sai cu cine sa voteze in turul al doilea: "Nu aveti nevoie de mine ca sa stiti ce sa faceti, nu sunt un guru".

Duminica viitoare va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in care adversari sunt centristul Emmanuel Macron si Marine Le Pen. Aceasta a facut vineri apel la alegatori sa il opreasca pe Macron. "E in joc esentialul. Sa lasam la o parte certurile si divergentele", a postat ea pe Twitter.

Melenchon il considera pe Macron reprezentantul "finantelor extreme", dar crede ca "doamna Le Pen este si mai rea, ea va rascoli leaganele ca sa vada cine e francez si cine nu". In aceste conditii, "oricare ar fi rezultatul turului al doilea, avem un proiect care ne va diviza pe toti (...) o situatie hidoasa", a apreciat liderul stangii radicale.