Politia macedoneana a folosit grenade pentru a dispersa protestatarii in afara Parlamentului pentru a face loc parlamentarilor sa iasa in siguranta din cladire, noteaza Reuters.

Scandalul a inceput joi, in Parlament cand Zoran Zaev, liderul formatiunii social democrate din Macedonia, a fost usor ranit intr-o bataie care a avut loc chiar in interiorul Parlamentului, dupa ce nationalistii au intrat furiosi in camera protestand fata de alegerea unui etnic albanez ca presedinte al Parlamentului Macedoniei, a spus un martor, potrivit Reuters.

Imagini live au aratat cum lui Zaev ii curgea sange din partea stanga a fruntii, chiar la putin timp dupa ce a anuntat ca Talat Xhaferi a fost ales de catre coalitia de guvernare, condusa de partidul sau, ca presedinte al forului legislativ.

Xhaferi a devenit primul presedinte albaneza al Parlamentului dupa ce Macedonia si-a castigat independenta fata de fosta Iugoslavie in 1991.

Macedonia a ajuns in pragul unui razboi civil in 2001, cand albanezii s-au rasculat, dar interventia internationala a reusit sa opreasca tensiunile etnice.