Un exemplar rar de iepure urias a murit in cala unui avion Boeing 767 al companiei United Airlines pe ruta dintre Londra si Chicago, un incident care afecteaza din nou imaginea companiei americane, relateaza miercuri AFP, citata de Agerpres.

Simon, care avea o lungime de 90 de centimetri, a fost gasit mort in cusca lui dupa ce avionul a aterizat pe aeroportul din Chicago. Fiu al Darius, considerat cel mai mare iepure din lume (1,32 metri), Simon era menit sa-i succeada tatalui sau si sa stabileasca un nou record mondial, potrivit lui Annette Edwards, care se ocupa cu cresterea iepurilor.

Annette Edwards a asigurat ca Simon era intr-o forma fizica buna si ca facuse un control medical veterinar cu trei ore inainte de zbor. "Ceva ciudat s-a intampla in timpul zborului si vreau sa stiu ce anume", a declarat ea intr-un interviu acordat ziarului britanic The Sun.

"Am trimis iepuri in diferite parti ale lumii si si nimic de acest fel nu s-a intamplat vreodata", a asigurat Annette Edwards. "Clientul care l-a cumparat pe Simon este celebru si este suparat din cauza incidentului", a precizat femeia.

Compania United Airlines a fost afectata de un scandal urias, dupa ce unul dintre pasagerii sai fost scos cu forta de la bordul unui avion supraaglomerat, in urma cu aproape doua saptamani. Dupa ce a fost criticata pentru felul in care isi trateaza pasagerii, compania se afla acum in fata unui nou scandal privind conditiile de transport pentru animale.

Cu 14 decese survenite pe zborurile sale, United Airlines este compania care detine cel mai trist bilant. Compania aeriana a transportat in total peste 97.000 de animale anul acesta, incheie AFP.