Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului american a respins vineri cererea avocatului fostului consilier pe probleme de securitate nationala Michael Flynn de a i se acorda imunitate in schimbul marturiei, au declarat doua surse de la Congres pentru NBC News, citata de News.ro.

Michael FlynnFoto: Captura YouTube

Un oficial de rang inalt din Congres la curent cu dosarul a declarat ca avocatului lui Flynn i s-a spus ca aceasta solicitare este "mult prea timpurie" si ca imunitatea "nu este pe masa" la acest moment. Alta sursa a declarat ca aceasta Comisie i-a transmis ca "nu este receptiva" la solicitarea lui Flynn "in acest moment".

Oficialul de rang inalt citat a mai precizat ca avocatul fostului consilier a cerut imunitate fata de o urmarire penala din partea Departamentului Justitiei.

Reprezentantul Adam Schiff din California, democratul cu cea mai inalta pozitie din cadrul Comisiei petru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor, a declarat ca exista "multi alti martori si documente de obtinut" inainte ca Comisia din care face parte sa ia in considerare orice solicitare de imunitate.

"Trebuie mai intai sa recunoastem ca este un pas grav si memorabil ca un fost consilier pe probleme de securitate al presedintelui Statelor Unite sa ceara imunitate fata de urmarire", a subliniat el.

Flynn a cerut imunitate pentru a depune marturie in audierile din Congres privind interferenta rusa in alegeri.Avocatul sau a spus ca fostul oficial "are o poveste de spus", dar trebuie sa se apere de "urmarirea nedreapta in justitie".

Donald Trump considera ca fostul sau consilier pentru securitate nationala are tot dreptul sa ceara imunitatedaca va depune marturie in audierile din Congres privind prezumtiva ingerinta ruseasca in alegerile din noiembrie, denuntand o "vanatoare de vrajitoare"