Mass-media sunt "partidul de opozitie" si "ar trebui sa taca", a afirmat in New York Times consilierul in strategie al presedintelui american Donald Trump, Steve Bannon, citat de AFP.

"Vreau sa ma citati acum. Mass-media de aici sunt partidul de opozitie. Ele nu inteleg tara asta. Nu inteleg de ce Donald Trump este presedintele Statelor Unite", a declarat Steve Bannon, fost director general al campaniei electorale a omului de afaceri, devenit strateg-sef, intr-un interviu telefonic realizat miercuri seara, potrivit Agerpres.

"Mass-media ar trebui sa se simta jenata si umilita, ar trebui sa taca si sa asculte un moment", a adaugat Steve Bannon care, inainte de a se alatura echipei de campanie a lui Donald Trump, a fost patronul site-ului de extrema dreapta Breitbart News.

"Marile media nu au concediat sau demis nicio persoana care a urmarit campania noastra", a continuat el. "Uitati-va pe conturile de Twitter ale acestor indivizi: sunt militanti puri ai campaniei Clinton", a adaugat Steve Bannon.

"Din cauza asta nu aveti putere. Ati fost umiliti", a spus el in prestigiosul cotidian american care este frecvent tinta criticilor lui Donald Trump.

Afirmatiile lui Brannon, care rar acorda un interviu, au fost publicate intr-un moment de puternice tensiuni intre presa si noul presedinte de la preluarea mandatului sau, in urma cu o saptamana.

Cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite a afirmat sambata la sediul CIA ca este in "razboi" impotriva presei si ca jurnalistii fac parte dintre "fiintele omenesti cele mai necinstite de pe pamant".