Deputatul Viorel Focşa este acuzat din nou că şi-a agresat soţia, iar pe numele său a fost emis un ordin de protecţie. Amintim că în ianuarie parlamentarul a fost reclamat de către soția sa pentru agresiune, iar pe numele său a fost deschis dosar penal. În urma incidentului de atunci, AUR a anunțat că l-a exclus din partid.

Dumitru Viorel Focsa, deputat AURFoto: Agerpres

Poliția Județeană Constanţa a anunţat că în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02:20, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi de o femeie de 51 de ani că ar fi fost agresată fizic de soţul ei, un bărbat de 58 de ani.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a reieşit risc iminent, fiind emis ordin de protecţie provizoriu. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, a precizat Poliția Constanța.

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre deputatul Dumitru Focșa.

Parlamentarul nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Dosar penal și în ianuarie, tot pentru agresarea soției

Și în ianuarie 2023 Focșa a fost reclamat de către soție, care a sunat la 112, anunțând că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la locuința lor din localitatea Lumina.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis atunci Poliția Județeană Constanţa, precizând că a deschis dosar penal pentru infracțiunea de violenţă în familie.

El a postat atunci, pe Facebook, propria versiune.El a dat vina pe soția sa, pe care a acuzat-o de gelozie și a susținut că presa scrie „mizerii” și „neadevăruri”.

„Dacă printre vorbele mele, mai mult stigate, "tu cu capul ăsta mă înnebunești de cap!", dupa ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la ușa dormitorului a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul.

Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. Văzând că fetița a început să țipe, am încercat să împac copilul, iar soția a reușit să fugă în curtea vecinului, membru PSD, și să-i alarmeze. Un vecin cu care suntem in relații excelente.

M-am dus cu fetița după ea, dar ea era deja în apel cu 112. Chiar dacă îi ceream să nu facă asta, auzeam cum cerea și ambulanță și echipaj de poliție. Nu am intervenit să-i opresc conversația căci nu avea nici un rost. Am lăsat să încheie cu bine dialogul. O vedeam foarte speriată”, a scris atunci deputatul.

Exclus din AUR

Câteva zile mai târziu, în 7 ianuarie, AUR a anunțat că l-a exclus din partid pe deputatul Dumitru Viorel Focșa.

„Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar. Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”, a transmis atunci AUR.

În prezent, Dumitru Focșa - ales deputat de Constanța pe listele AUR în 2020 - este parlamentar neafiliat.

Focșa s-a înscris în noiembrie 2023 în partidul lui Ilan Laufer - Forţa Identităţii Naţionale, partid cu care George Simon era în negocieri pentru a crea polul suveranist. „Începând de astăzi voi fi membru în Forţa Identităţii Naţionale şi voi fi parte din grupul AUR”, a anunţat Dumitru Focşa în plenul Camerei Deputaților, în data de 13 noiembrie 2023.