Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat vineri opozitia de dreapta ca ar pregati o lovitura de stat si a spus ca "se fac manevre" pentru ca dialogul in curs intre regimul sau si fortele de opozitie sa fie intrerupt, relateaza AFP.

Agentia preia o declaratie facuta de Maduro la postul TV de stat din Venezuela. "Exista tentative de a intrerupe discutiile de la masa negocierilor, cu complicitatea unora dintre cei pe care i-am chemat la discutii. Am si dovezi", a spus liderul de la Caracas.

Maduro a spus ca este vorba despre un complot orchestrat de fortele de dreapta "care au luat, din nou, hotararea de a recurge la o lovitura de stat", facand trimitere, potrivit AFP, la coalitia Masa Unitatii Democratice (MUD), o coalitie de centru-dreapta.

Negocierile dintre putere si opozitia majoritara in Parlament au inceput in data de 30 octombrie, cu mijlocirea Vaticanului si a Uniunii Natiunilor Sud-Americane (Unasur). Miza este de a gasi o solutie pentru grava criza economica si politica prin care trece Venezuela.

In cadrul acestor negocieri, o a treia runda de discutii urma sa aiba loc marti, dar de cateva zile partile implicate se acuza reciproc ca nu isi indeplinesc obligatiile si ameninta sa se retraga din tratative.

Vineri, regimul Maduro a sporit tensiunea deja existenta. A cerut instantei supreme a Venezuelei sa desemneze doi oficiali in cadrul Consiliului electoral national, in conditiile in care aceasta misiune ii revine, in mod normal, Parlamentului.