Un general din cadrul Serviciului federal rus insarcinat cu protectia si paza inaltilor demnitari (FSO), care se ocupa in special de protectia presedintelui Vladimir Putin, a fost arestat, din motive nedivulgate, au anuntat vineri autoritatile ruse, relateaza AFP.

Generalul Ghenadi Lopirev a fost arestat dupa o inspectie efectuata la divizia FSO din Caucazul rus, care a scos la iveala "incalcari grave ale legii", a indicat biroul de presa al Serviciului, contactat de catre AFP, fara a oferi insa si alte precizari.

Potrivit unei surse citate de agentia de presa rusa Interfax, Lopirev ar fi fost prins in flagrant in timp ce primea mita.

Anchetatorii, care il suspecteaza de fraude in legatura cu vanzarea unor terenuri in regiunea Krasnodar (sud), au descoperit in locuinta sa peste un miliard de ruble (aproximativ 14,6 milioane de euro), potrivit aceleiasi surse.

Serviciul federal rus pentru protectia inaltilor functionari (FSO) este insarcinat in principal cu protectia presedintelui Vladimir Putin si a altor inalti demnitari rusi.