Un soldat american aflat in misiune in Siria a incetat din viata din cauza ranilor capatate dupa explozia unui dispozitiv artizanal in nordul acestei tari in razboi, unde Statele Unite au cateva sute de forte speciale la sol, a anuntat joi armata americana, scrie AFP, citata de Agerpres.

"Intreaga coalitie impotriva (gruparii) Stat Islamic (SI) transmite condoleante familiei, prietenilor si colegilor acestui erou" decedat joi, ziua sarbatorii americane Thanksgiving (Ziua Recunostintei), potrivit unui comunicat al fortelor americane in Orientul Mijlociu (CENTCOM) .

Militarul ucis, a carui identitate nu a fost dezvaluita, "fusese ranit in explozia unui dispozitiv artizanal in regiunea Ayn Issa, in nordul Siriei", a precizat CENTCOM. In aceasta zi de Thanksgiving, sa le multumim soldatilor care accepta sa lupte pentru a ne apara tara impotriva ideologiei urii si brutale a SI", a subliniat generalul Stephen Townsend, citat in comunicat.

Statele Unite coordoneaza de peste doi ani o coalitie internationala alcatuita din 66 de tari a caror aviatie loveste pozitiile gruparii jihadiste in Siria si Irak. Washingtonul a mai trimis, de asemenea, forte speciale in Siria pentru a instrui coalitia arabo-kurda a Fortelor Democratice Siriene (FDS) si a directiona mai eficient bombardamentele coalitiei. Aproape 300 de soldati ai fortelor speciale americane pot interveni astfel in Siria, reaminteste AFP.