Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei, a declarat miercuri ca rezultatul votului legislatorilor UE in privinta deciziei de sistare a negocierilor de aderare a statului turc la Blocul comunitar nu are niciun fel de valoare, informeaza site-ul postului Euronews, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am fost destul de clari de-a lungul timpului ca protejam valorile europene mai mult decat orice stat membru al UE, dar nu am remarcat nici un fel de sustinere din partea prietenilor nostri occidentali. Niciuna dintre promisiunile facute nu a fost indeplinita", a declarat presedintele turc in cadrul unei conferinte a Organizatiei de Cooperare Islamica (OIC), care a avut loc in capitala Istanbul.

"Joi va avea loc o intalnire la Parlamentul European si vor supune la vot continuarea tratativelor de aderare a Turciei la Uniunea Europeana, oricare ar fi rezultatul, acest vot nu are nici un fel de valoare in ochii nostri", a adaugat acesta.

Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European au cerut marti Uniunii Europene sa intrerupa negocierile pentru integrarea Turciei, din cauza masurilor de reprimare adoptate de Administratia Recep Tayyip Erdogan.

Peste 110.000 de persoane - militari, profesori, magistrati, jurnalisti si lideri ai comunitatii kurde - au fost destituite in Turcia dupa tentativa de lovitura de stat din iulie.

Circa 36.000 de persoane au fost arestate, iar numeroase publicatii ale opozitiei au fost inchise.