O lovitura a unei drone americane a vizat duminica in nord-estul Afganistanului un inalt responsabil al organizatiei Al-Qaida si pe adjunctul acestuia, a anuntat miercuri un oficial militar american sub acoperirea anonimatului, scrie AFP, citata de Agerpres.

Lovitura din provincia Kunar i-a vizat pe Farouq al-Qahtani si pe adjunctul sau Bilal al-Mutaybi, a precizat aceasta sursa, insa fara sa fie in masura sa confirme moartea celor doua persoane.

"Suntem destul de increzatori", a adaugat el.

Statele Unite l-au cautat pe Farouq al-Qahtani timp de mai multi ani, cunoscut ca a recrutat numerosi tineri pentru Al-Qaida. El a fost localizat in 2012, dar misiunea pentru eliminarea sa a fost suspendata in ultimul moment din cauza riscului de a se inregistra victime in randul civililor.

De aceasta data, cei doi se aflau in satul Hilgal, in doua cladiri diferite situate la cateva sute de metri distanta, atunci cand mai multe lovituri ale dronelor i-au vizat aproape simultan.

Cel putin 15 insurgenti au fost ucisi, printre care luptatori talibani pakistanezi, a declarat un purtator de cuvant al provinciei Kunar, Abdul Ghani Mosamem.