Donald Trump acuza faptul ca politica externa pe care Hillary Clinton o are in vedere pentru Siria ar declansa al treilea Razboi Mondial, scrie BBC News.

Hillary Clinton si Donald TrumpFoto: Captura YouTube

In opinia miliardarului american, Statele Unite ar trebui sa se concentreze pe infrangerea organizatiei teroriste Stat Islamic si nu pe inlaturarea presedintelui sirian.

Declaratiile sale vin dupa ce Hillary Clinton a propus recent crearea unei zone de interdictie aeriana asupra Siriei. Dar seful statului major interarme, generalul Joseph Dunford, avertizase ca o astfel de masura ar putea declansa un conflict cu avioanele rusesti din regiune.

Trump a mai sugerat si ca Hillary Clinton ar fi incapabila sa mai discute cu Vladimir Putin dupa criticile aspre pe care i le-a adus in timpul campaniei.

Donald Trump s-a intrebat "cum se va intoarce sa negocieze cu barbatul pe care l-a facut sa arate atat de rau" daca va castiga alegerile din 8 noiembrie.

Generalul Joseph Dunford a declarat recent in fata parlamentarilor ca impunerea unei zone de excludere aeriana deasupra Siriei ar putea declansa un razboi cu Rusia.

"Chiar acum, dl senatori, a controla spatiul aerian in Siria ar cere din partea noastra sa intram in razboi impotriva Siriei si a Rusiei", a spus generalul Dunford.

La ultima dezbatere prezidentiala din 20 octombrie, Clinton si-a declarat sprijinul pentru o astfel de decizie.

"O zona de excluziune aeriana poate salva vieti si poate grabi sfarsitul conflictului", a spus aceasta.

Cu toate acestea, in 2013, intr-un discurs sustinut in fata conducerii Goldman Sachs, Clinton spunea ca impunerea unei astfel de zone ar "ucide multi sirieni", potrivit unui transcript dezvaluit de Wikileaks.