Cei doi primari ai orasului Diyarbakir, cel mai mar din sud-estul majoritar kurd al Turciei, au fost plasati in arest in cadrul unei anchete legate de "terorism", au anuntat responsabili din cadrul serviciilor de securitate citati de AFP.

Zeci de politisti inarmati, blindate usoare ale fortelor de securitate si camioane echipate cu tunuri au fost amplasate in jurul primariei unde se desfasura o perchezitie, a constatat un corespondent al agentiei de presa.

Gultan Kisanak prima femeie aleasa la conducerea orasului a fost arestata la aeroport cand se intorcea de la Ankara, iar colegul sau, Firat Anli, la domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presa al parchetului de la Diyarbakir, cei doi sunt suspectati ca ar fi sprijinit ideologic sau material Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizatie considerata terorista de catre Ankara. Ei conduceau impreuna municipalitatea Diyarbakir, "capitala" sud-estului Turciei scena unor lupte sangeroase intre fortele de securitate si membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Autoritatile au crescut in ultimele saptamani, numarul arestarilor oficialilor locali din sud-estul Turciei acuzati de "propaganda terorista" si "sprijin logistic" pentru PKK.