Mai multi barbati inarmati au atacat casa unui lucrator umanitar american din centrul Nigerului, i-au ucis cele doua garzi si au plecat cu el prin desert catre Mali, a anuntat primarul orasului sambata, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intai au venit pe motociclete si au ucis garzile. Apoi a venit o masina 4x4, l-au luat si au plecat spre granita cu Mali", a spus primarul din Abalak, Ahmed Dilo.

Locuitorii au spus ca au auzit focuri de arma langa casa lucratorului umanitar, unde acesta traia de mai multi ani. Dilo a spus ca un soldat nigerian este printre cei ucisi.

Rapirile de straini din Niger sunt mai rare decat in vecina Mali, unde militantii islamisti sunt activi si adesea iau ostatici pentru rascumparare sau pentru a castiga capital politic.

Militantii si bandele criminale aliate cu ei exloateaza de mult zonele de desert din Sahara in care nu exista prezenta a politiei, iar atacurile s-au inmultit anul acesta pentru ca situatia de securitate s-a inrautatit in Mali.

Niciun cetatean american nu a mai fost rapit pana acum in Niger, dar in 2009, atacatori presupusi a fi islamisti au incercat sa rapeasca angajati ai ambasadei SUA dintr-un hotel din orasul Tahoua.