Autoritatile de la Bruxelles au anuntat intarirea masurilor de securitate in tara, dupa primirea unor amenintari teroriste, transmite BBC.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa organizata la Centrul de criza din Bruxelles, unde s-a anuntat arestarea a 14 persoane suspectate de implicare intr-un complot ce viza eliberarea unui membru al organizatiei Al-Qaida, arestat in septembrie 2001.

Suspectii, care au fost arestati la primele ore ale diminetii de vineri, au fost descrisi de autoritati drept "militanti islmisti".

Ei urmareau sa-l elibereze pe tunisianul Nizar Trabelsi, inchis in Belgia dupa ce a fost gasit vinovat de organizarea unor atentate impotriva obiectivelor americane din Europa.

Un oficial a precizat ca militantii urmareau sa foloseasca explozibil si arme de foc pentru a-l elibera pe detinut, despre care sunt informatii ca era un apropiat al lui Osama ben Laden.

Masurile de securitate in capitala belgiana au fost intarite, de tema unui "posibil atac", insa autoritatile au precizat ca nu detin informatii precise despre eventuale atentate.

BBC precizeaza ca Belgia este gazda cartierului general al NATO si al principalelor institutii ale Uniunii Europene, precum si a numeroase companii multinationale.