"Dragi turisti, noi va respectam, dar e timpul sa va respectati si voi insiva. Nu mai faceti selfies stupide si periculoase. Va multumim", a scris pe Twitter serviciul de asistenta pentru salvare montana din Croatia, invitand vizitatorii la prudenta, relateaza Agerpres citand AFP.

Plitvice, CroatiaFoto: MorgueFile.com

Acest apel al asistentei montane (@HrvatskaGSS) are loc dupa ce, la sfarsitul lunii iunie, un turist canadian in varsta de 20 de ani a cazut de la 75 de metri, intr-o prapastie, in Parcul National Plitvice din centrul tarii. El si-a pierdut echilibrul pe marginea prapastiei in timp ce cauta cel mai bun cadru posibil pentru un selfie. A fost un miracol ca a ramas nevatamat in cadere, prabusirea lui fiind amortizata de copaci.

Anul trecut, un turist slovac in varsta de 54 de ani a fost mai putin norocos, pierzandu-si viata in circumstante similare.

Turismul este o ramura strategica a economiei croate. Aceasta tara de 4,2 milioane de locuitori a fost vizitata anul trecut de peste 14 de milioane de turisti, cei mai multi pentru un sejur pe coasta Adriatica, noteaza AFP.