O femeie a fost scoasa in viata de sub ramasitele unui imobil care s-a prabusit la Nairobi in urma cu sase zile, provocand moartea a cel putin 33 de persoane, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta a fost descoperita joi dimineata de echipele de salvare, care au muncit timp de mai multe ore pentru a degaja ruinele imobilului, situat intr-un cartier sarac din estul capitalei kenyene.

Potrivit lui Pius Masai, seful unitatii nationale de gestiune a catastrofelor naturale, femeia era constienta si putea vorbi atunci cand a fost salvata.

Marti, o fetita in varsta de sapte luni a fost gasita teafara dupa ce a petrecut aproape 80 de ore intr-un "bazin, invelita intr-o patura", potrivit Crucii Rosii kenyene.

Bilantul catastrofei este acum de 33 de morti, dupa ce patru noi cadavre au fost descoperite miercuri seara. Acest bilant s-ar putea agrava in conditiile in care aproape 80 de persoane sunt in continuare date disparute.

Cladirea de sase etaja s-a prabusit in cartierul Huruma, in nord-estul capitalei, din cauza ploilor torentiale si a calitatii proaste a constructiei.

Cladirea, inaugurata in urma cu doi ani, era construita in apropierea unui rau si fusese emis un ordin de demolare. Dar decizia nu a fost pusa in aplicare de autoritati.

Doi frati, proprietarii cladirii, au fost arestati si ulterior eliberati pe cautiune.

Mai multe cladiri s-au prabusit in ultimii ani la Nairobi si in alte orase din Kenya, in plin val de euforie imobiliara.

Calitatea materialelor sau viteza excesiva a constructiilor sunt deseori acuzate, precum si promotorii care incearca sa evite reglementarile cu ajutorul mitei.