​​Numarul mortilor, in urma cutremurului de 7.8 grade din Ecuador, care a lovit coasta Pacificului, a ajuns la 350, iar al ranitilor la peste 2.000, informeaza Reuters.

Numarul mortilor in urma cutremurului care a lovit Ecuadorul la finalul saptamanii trecute a ajuns luni la 350. Vociferarea victimelor dupa ajutor si izbucnirea jafurilor au zguduit regiunea de coasta Andean.

Peste 2.000 de oameni au fost raniti sambata noaptea intr-un cutremur cu magnitudinea de 7.8 pe scara Richter, care a daramat cladiri si drumuri si care a maturat coasta Pacificului. Presedintele Rafael Correa a dat noi detalii despre numarul mortilor din orasul Portoviejo si a declarat pentru Reuters ca numarul mortilor a ajuns la 350, dar se teme ca acesta este in crestere.

"Reconstruirea va costa miliarde de dolari", a declarat Correa, in timp ce supravietuitorii il implorau sa le ofere apa. El a adaugat mai tarziu ca impactul asupra cresterii economiei ar putea fi imens.

Presedintele socialist s-a aratat complet miscat, in timp ce discuta cu victimele si facea un tur al orasului distrus din sudul Americii, care suferea deja de o criza a petrolului.

Un cetatean al Statelor Unite a murit in cutremur, potrivit Departamentului de Stat, iar The Guardian a spus ca Theresa Crockett, o calugarita misionara in varsta de 33 de ani din Derry, Irlanda de Nord, de asemenea, a decedat.