Structurile de crima organizata din Bulgaria au "investit" aproximativ 100 de milioane de euro pentru cumpararea alegatorilor, in cadrul scrutinului electoral desfasurat la sfarsitul lunii octombrie, in Bulgaria, a anuntat Centrul pentru Studiul Democratiei (CSD), citat de Novinite.com.

Acuzatiile au fost facute in cadrul unei mese rotunde privind crima organizata, unde CSD a prezentat un raport intitulat "Crima organizata din Bulgaria: directie si acoperire".

Crima organizata este o problema la nivel national in Bulgaria. Exista numeroase astfel de grupuri care actioneaza pe un schelet de afaceri legale ce le servesc drept acoperire", a declarat un reprezentant al CSD, Tihomir Bezlov.

Scrutinul din Bulgaria a fost umbrite de numeroase acuzatii privind cumpararea voturilor, insa numai cateva cazuri sunt investigate de procurori.

La randul sau, ambasadorul german la Sofia, Michael Geier, a explicat ca "alegerile locale au dovedit ca structurile de crima organizata s-au infiltrat in administratia locala".