Cel putin 60 de persoane au murit si alte 43 au fost ranite in doua atentate cu masini capcana comise, marti dimineata, in capitala algeriana Alger. Una dintre masini a explodat in apropierea Curtii Supreme din cartierul Ben Aknoun, langa un autobuz plin cu studenti, iar celalalt in apropierea biroului ONU din cartierul Hydra, relateaza AFP.

Primul atentat, de la Ben Aknoun, s-a soldat cu 46 de victime, in special studenti. Un politist a fost ranit. Numerose ambulante s-au deplasat la fata locului, de unde se vedea un fum dens. Fortele de ordine au impus un cordon de securitate si au oprit circulatia in zona.

In cartierul rezidential Hydra, atentatul s-a produs in fata biroului Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) si s-a soldat cu cel putin 14 de morti, dintre care zece angajati ONU. In zona se afla sediile Ministerelor Energiei si Finantelor, dar si alte cancelarii si resedinte diplomatice. Cartierul, locuit de numerosi cetateni straini, este, de obicei, supravegheat de politie.

In aprilie anul acesta capitala Algeriei a fost zguduita de alte doua atentate comise aproape simultan in centrul orasului. Exploziile de atunci s-au soldat cu 27 morti si peste 160 de raniti.