Fortele afgane de securitate au recapturat un district din nordul tarii, operatiunea ducand la moartea a 30 de luptatori talibani si capturarea de vehicule si armament folosite de insurgenti, a declarat duminica ministrul apararii afgan, anunta Reuters.

Recapturarea districtului reprezinta o veste binevenita pentru fortele guvernamentale, ce se straduiesc sa blocheze inaintarea insurgentiilor talibani, dupa ce trupele internationale si-au incheiat majoritatea operatiunilor la sfarsitul anului 2014.

Operatiunea, ce a inclus forte ale armatei, politiei si trupe speciale, a dus la recucerirea districtului Darqad, situat la granita cu Tajikistanul, duminica dimineata, conform declaratiilor ministrului apararii, Mohammed Masoom Stanekzai.

"Se desfasoara o operatiune de lichidare iar situatia este sub control", a mai adaugat ministrul.

Insurgentii talibani au capturat orasul afgan Kunduz anul trecut, ocupand parti extinse din provincia sudica Helmand, unde Statele Unite au lansat atacuri aeriene si au trimis forte speciale in ajutorul de a ajuta trupele afgane slabite.

Conflictele au continuat in conditiile in care oficialii afgani si pakistanezi, alaturi de omologii lor chinezi si americani, se pregatesc pentru intalniri diplomatice la Islamabad saptamana viitoare, cu scopul de a deschide drumul pentru eventuale tratative de pace cu insurgentii talibani.