Convoiul unui general german a fost lovit de unul din atacurile cu masina capcana comise luni in vecinatatea aeroportului din Kabul, ranind usor doi soldati din acest convoi, potrivit site-ului german de informatii Spiegel Online, citat de AFP.

Acest atentat, comis de un kamikaze pe artera ce duce la aeroportul din capitala afgana, s-a produs "in imediata apropiere a convoiului generalului de brigada german Michael Podzus", a afirmat Spiegel Online, citat de Agerpres.

Generalul, angajat la Kabul in cadrul misiunii 'Resolute Support' - de consultanta si instruire a armatei afgane-, nu a fost ranit, a adaugat site-ul de informatii, fara sa precizeze daca convoiul a fost tinta sau o victima colaterala a acestui atac ramas nerevendicat.

In ce priveste armata germana (Bundeswehr), aceasta a dat publicitatii luni un comunicat foarte scurt pe site-ul sau, anuntand atentatul si precizand ca doi soldati au fost raniti usor. In plus, un vehicul militar de tip "Enok" a fost "avariat".

"Masinile si-au putut continua drumul prin propriile mijloace. Cei doi soldati raniti usor au facut obiectul unei examinari medicale si li s-au acordat ingrijiri", a adaugat Bundeswehrul, care nu a informat ca un general de rang inalt se afla printre membrii acestui convoi.

Un alt atac cu o masina capcana a fost comis luni seara, de asemenea in apropiere de aeroportul din Kabul, facand cel putin 30 de raniti, potrivit Ministerului afgan al Sanatatii.

Atentatele s-au inmultit in ultimele zile la Kabul, cu mai putin de o saptamana inainte de o reuniune cvadripartita intre China, Statele Unite, Afganistan si Pakistan prevazuta la Islamabad pentru a creiona o foaie de parcurs destinata relansarii negocierilor de pace cu talibanii, aflate la punct mort din vara trecuta.