O echipa de scafandri efectueaza operatiuni de cautare in apele unui lac din apropierea masacrului de la San Bernardino pentru a gasi eventuale obiecte abandonate de autorii atacului armat care a costat viata a 14 persoane, a informat joi FBI, potrivit agentiei France Presse, citata de Agerpres.

Indicii arata ca sotii Syed Farook si Tashfeen Malik au mers in parcul in care se afla lacul Seccombe pe 2 decembrie, ziua atacului, sau inainte, a dat asigurari David Bowdich, seful antenei FBI la Los Angeles.

El a refuzat sa precizeze ce cauta scafandrii in apele acestui lac.

"Ar fi o neglijenta sa nu inspectam acest lac si sa nu efectuam cautari minutioase pentru a gasi eventuale indicii" care sa faca ancheta sa avanseze, a mentionat el, subliniind ca operatiunile de cautare vor dura mai multe zile.

Potrivit cotidianului Los Angeles Times, citand surse din cadrul politiei, scafandrii cauta obiecte electronice si in special un hard disk.

Politia federala americana a informat ca perechea de ucigasi, parintii unei fetite de sase luni, erau musulmani "radicalizati de o buna bucata de vreme" care si-au planificat actiunea.

La 2 decembrie, Tashfeen Malik si Syed Farook au deschis focul asupra unei petreceri de Craciun organizate intr-un centru de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati din San Bernardino, in California, omorand 14 persoane si ranind alte 22. Ei au murit impuscati de politie la cateva ore dupa atacul lor.

Un precedent bilant anuntase 21 de raniti, dar David Bowdich a facut cunoscut joi ca o alta femeie ranita in cursul petrecerii s-a prezentat la spital in aceasta saptamana.