Autoritatile au dezvaluit joi identitatea celor 14 persoane, cu varste intre 26 si 60 de ani, impuscate miercuri la San Bernardino de unul dintre colegii lor, Syed Farook, si de sotia acestuia, Tashfeen Malik, transmite AFP, citata de Agerpres.

Aurora Godoy, 26 de ani si originara din San Jacinto, in California (vestul Statelor Unite), este cea mai tanara, iar Isaac Amanios, 60 de ani, cel mai in varsta dintre cele sase femei si opt barbati care si-au pierdut viata in cel mai sangeros masacru comis in SUA in ultimii trei ani.

Majoritatea erau originari din mici localitati californiene, dar Shannon Johnson, 45 de ani, venea din Los Angeles, al doilea oras ca marime din Statele Unite, situat la circa o ora de San Bernardino, localitate cu 200.000 de locuitori.

"Acest atac armat este o imensa tragedie pentru familia, prietenii, colegii victimelor, dar si pentru persoanele care au facut parte din serviciile de urgenta", a comentat seriful comitatului San Bernardino, John McMahon, citat intr-un comunicat.

De asemenea, 21 de persoane au fost ranite, unele fiind joi in stare critica, atunci cand cei doi criminali au deschis focul cu o pusca de asalt asupra unei petreceri de Craciun a serviciilor de sanatate din San Bernardino, unde Syed Farook era angajat ca inspector sanitar pentru restaurante.