Oficialii americani nu cunosc nicio amenintare credibila a unui atac in Statele Unite de tipul celor de la Paris comise saptamana trecuta, a declarat joi directorul FBI James Comey, cerand de asemenea americanilor sa fie prudenti, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

"Noi nu cunoastem nicio amenintare credibila a unui atac aici de tip Paris si nu am vazut nicio legatura intre atacatorii de la Paris si Statele Unite", a afirmat Comey, care a aparut in fata presei alaturi de procurorul general Loretta Lynch pentru a discuta eforturile SUA de combatere a terorismului dupa atacurile de la Paris.

Camera Reprezentantilor Statelor Unite, cu majoritate republicana, a adoptat joi o masura ce ar suspenda primirea refugiatilor sirieni si irakieni, in ciuda apelurilor la calm si amenintarii cu veto din partea presedintelui Barack Obama, potrivit Agerpres.

Textul a fost adoptat cu sprijinul majoritatii republicane si a unei parti a democratilor, cu 289 de voturi contra 137, urmand inca sa fie examinat de Senat.

Casa Alba a dat asigurari ca presedintele se va opune prin veto textului, dar acest vot este o expresie de respingere brusca a valului de refugiati venind din Siria, care a cuprins toata tara dupa atacurile de la Paris, noteaza AFP.