Surse militare americane sunt convinse de decesul calaului Statului Islamic supranumit Jihadi John, care ar fi fost "eviscerat" dupa ce a fost lovit de o drona in Raqqa, Siria, scrie The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Jihadi John" a fost vizat de un raid american, a confirmat si premierul britanic David Cameron, care a precizat insa ca moartea sa "nu este inca sigura".

"Nu suntem siguri inca de faptul ca lovitura a fost un succes", a declarat Cameron, in fata resedintei sale din 10 Downing, potrivit AFP .

Un oficial american a precizat ca jihadistul, Mohammed Emwazi, a fost "eviscerat" in momentul in care parasea o cladire din Raqqa si se pregatea sa intre intr-o masina. Oficialul a precizat ca a fost o "lovitura chirurgicala" in care nu s-au inregistrat pagube colaterale.

Locatia exacta nu este nici ea confirmata, dar se pare ca a avut loc in apropiere de turnul cu ceas din centrul orasului, in apropiere de o "curte islamica" creata de Statul Islamic.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca zona a fost inchisa de SI si nu este permisa intrarea nimanui. ONG-ul a mentionat ca un alt lider jihadist, tot britanic, ar fi internat.