Armata americana a desfasurat joi un raid aerian in Siria care l-a vizat in mod direct pe Jihadi John, un personaj care apare in inregistrarile video ale gruparii Statul Islamic in care executa prizonieri, a anuntat Pentagonul citat de AFP.

Jihadi JohnFoto: Captura YouTube

Un purtator de cuvant al Departamentului Apararii, Peter Cook, a afirmat ca nu stie daca Mohamed Emwazi, pe numele sau adevarat, a fost ucis.

"Suntem pe cale sa evaluam rezultatele operatiunii din aceasta noapte (de joi spre vineri) si vom oferi informatii suplimentare", a declarat el intr-un comunicat.

Potrivit Pentagonului, bombardamentul aerian a avut loc in Raqa, capitala de facto a organizatiei extremiste din nordul Siriei.

"Emawzi, un cetatean britanic, apare in doua videoclipuri care prezinta asasinarea jurnalistilor americani Steven Sotloff si James Foley, a americanului Abdul-Rahman Kassig, a lucratorilor umanitari britanici David Haines si Alan Henning, a jurnalistului japonez Kenji Goto si a unei serii de alti ostatici ", scrie un comunicat al Departamentului american al Apararii.

Documentul nu precizeaza daca bombardamentul a fost efectuat de catre un avion sau o drona.

Emwazi Mohammed, un programator de la Londra, s-a nascut in Kuweit, intr-o familie de origine irakiana. Parintii lui s-au mutat in Marea Britanie in 1993 dupa ce au pierdut orice speranta de a obtine cetatenie kuweitiana.

Gruparea Stat Islamic controleaza vaste teritorii din Siria, sfasiata din 2011 de un conflict care a facut peste 250.000 de morti.