Uniunea Europeana ar trebui sa ajute financiar Turcia pentru primirea refugiatilor, a declarat vineri, in timpul unei vizite la Atena, presedintele francez Francois Hollande, citat de Reuters. In ceea ce priveste Siria, Francois Hollande spune ca "trebuie gasita o solutie politica", iar actualul presedinte al Siriei, Bashar al-Assad, reprezinta "problema, nu solutia" pentru aceasta tara.

Francois HollandeFoto: Agerpres

"Turcia trebuie sa indeplineasca un anumit numar de obligatii, sa supravegheze granita, dar, de asemenea, Turcia trebuie ajutata, inclusiv financiar, pentru primirea refugiatilor", a afirmat vineri, la Atena, Francois Hollande.

In legatura cu Siria, presedintele francez spune ca trebuie gasita o solutie politica, iar "Bashar al-Assad nu este solutia, el este problema", potrivit AFP.

Aflat in vizita la Atena, presedintele francez a sustinut o conferinta de presa comuna cu premierul grec Alexis Tsipras.

Uniunea Europeana si Statele Unite au criticat Rusia pentru campania aeriana din Siria, in favoarea lui Bashar al-Assad.

Rusia a inceput o campanie de atacuri aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.

250 de mii de oameni si-au pierdut viata in razboiul civil din Siria, incepand din martie 2011.