Aproape 400 de sud-coreeni au trecut marti fortificata granita dintre Sud si Nord pentru o intalnire plina de emotii si lacrimi cu membrii de familie de care au fost separati in cele peste sase decenii ce au trecut de la razboiul coreean din 1950-1953, informeaza Reuters.

Cele doua Corei, care sunt inca tehnic in stare de razboi, au agreat sa tina reuniunile de familie pentru prima oara din februarie 2014 dupa negocierile tinute in urma tensiunilor de la granita din luna august a anului acesta.

Participantii, cu varste pana la 88 de ani, s-au reunit in statiunea Mount Kumgang, situata la nord de granita militarizata, cu copii si chiar cu soti si sotii de care fusesera despartiti.

Institutiile media straine nu au avut voie sa participe la eveniment.

In prima runda ce a inceput marti, 96 de nord-coreeni si familiile lor s-au intalnit cu circa 390 de persoane ce au venit din Sud. A doua intalnire va reuni aproximativ 190 de de nord-coreeni cu 90 de sud-coreeni si familiile lor.

Spre frustrarea multora dintre ei, participanii din Sud au fost sfatuiti sa evite o lunga lista de subiecte, printre care conducerea politica de la Phenian sau standardele de viata.