Cinci persoane au fost ranite intr-un incendiu la un adapost pentru refugiati din Germania, a anuntat politia germana luni, dupa un weekend in care peste 20.000 de imigranti au intrat in tara, transmite Reuters.

Incendiul a izbucnit la un adapost din orasul Rottenburg (din statul vestic Baden-Wuerttemberg) in care se aflau peste 80 de persoane.

Doua persoane au suferit rani la membrele inferioare dupa ce au sarit pe fereastra pentru a scapa de flacari, a precizat purtatorul de cuvant al politiei Josef Hoenes intr-un comunicat de presa. Trei persoane sunt tratate pentru inhalare de fum.

Cauza incendiului nu este deocamdata cunoscuta, fiind deschisa o investigatie in acest scop.

Zeci de incendieri asupra unor adaposturi pentru refugiati au fost comise in Germania in ultimele luni. Tara se asteapta ca afluxul de refugiati si imigranti sa creasca de patru ori, pana la aproximativ 800.000 de persoane in acest an.

Cresterea de peste weekend s-a produs dupa ce Germania si Austria s-au pus de acord cu Ungaria pentru a renunta la normele care le impun refugiatilor sa inregistreze o cerere de azil in prima tara din UE in care ajung.