Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat, joi, tarile europene de faptul ca au transformat Marea Mediterana intr-un "cimitir al migrantilor". Erdogan a reactionat astfel la fotografiile cu baietelul sirian de 3 ani, gasit inecat pe plaja, in apropiere de statiunea turceasca Bodrum, dupa ce a fost adus de ape la mal.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres/AP

"Tarile europene au transformat Mediterana intr-un cimitir al migrantilor si isi impart responsabilitatea pentru fiecare refugiat mort", a declarat Erdogan, citat de AFP.

O ambarcatiune cu 16 sirieni la bord s-a scufundat saptamana aceasta in timp ce incerca sa ajunga pe insula greceasca Kos. Sapte pasageri si-au pierdut viata. O alta ambarcatiune, care transporta sase sirieni, a avut aceeasi soarta. O femeie si trei copii au murit inecati.

Cadavrul unui dintre copii a fost gasit pe malul turcesc, o scena foarte dura. Imaginile cu copilul sirian inecat, adus la mal in apropiere de statiunea turceasca Bodrum, au circulat intens pe retelele sociale, devenind simbolul dramei pe care o traverseaza sirienii care fug din calea razboiului.

De la inceputul anului, peste 2.500 oameni si-au pierdut viata incercand sa ajunga in Europa traversand Mediterana.