Cel putin cinci rebeli talibani au fost ucisi joi de o drona americana intr-o zona tribala din nord-vestul Pakistanului, au declarat responsabili de securitate locali, potrivit Mediafax.

"Cel putin cinci militanti au fost ucisi intr-un atac de drona", a declarat un responsabil al acestor servicii pentru AFP.

Lovitura a avut loc in regiunea Lawra Mandi din Waziristan Nord, o regiune tribala la frontiera cu Afganistanul devenita refugiu pentru talibani de la caderea regimului lor la Kabul in 2001.

Aceasta regiune este in general interzisa jurnalistilor locali si straini, fiind dificil sa se verifice bilantul si identitatea victimelor din surse independente.

Sub presiunea Washingtonului, armata pakistaneza a lansat in iunie anul trecut o operatiune aeriana si la sol in aceasta regiune, dupa un atac mortal al talibanilor contra aeroportului din Karachi (sud).

Armata si-a intensificat operatiunile dupa macelul comis in decembrie anul trecut de talibani, care au ucis 153 de persoane dintre care 134 de copii intr-o scoala din Peshawar (nord-vest), aminteste France Presse.