UPDATE 14.45 Politistii au anuntat ca pachetul suspect nu continea explozibili. "A fost o farsa" a anuntat un oficial intr-o conferinta de presa, fara a intra in detalii despre cum arata acesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Politianorvegianaa investigatunpachet suspectgasit, miercuri, in campusulUniversitatii dinOslo,potrivit unui anunt postat pe contul Twitter, scrie Reuters.

S-a apreciat ca obiectul, considerat de politia ca "suspect", ar putea avea legatura cu un episod petrecut noaptea trecuta cand doi oameni au tras asupra unui paznic din campus. Atacatorii au fugit de la locul incidentului, iar paznicul nu a fost ranit grav, a spus politia.

ora 10.42Politia a inchis zona de la statia de metrou din apropierea Universitatiidupa ce a descoperitun sacoucarepoate sa apartinaunuia dintre suspecti, transmite televiziunea NRK.

ora 10.30- Personalul care lucreazaincladirile Facultatilor de chimie, fizicasi astrofizicaa fost rugat sa nu vina miercuri la serviciu deoarececladirilesunt inchise, potrivit unui anunt de pe pagina de internet a Universitatii din Oslo.

Televiziunea norvegiana NRK transmite ca in timp ce patrula noapte trecuta, paznicul i-a vazut pe cei doi barbati langa cladirea facultatii de Fizica din campus. Cand s-a apropiat de ei, acestia au refuzat sa ii vorbeasca si au fugit. Unul dintre ei s-a oprit la un moment dat si a tras asupra paznicului de vreo 4-5 ori. Un glont l-a nimerit in piept, dar barbatul purta vesta antiglont asa ca nu a fost grav ranit.