Combatantii grupari pro-Kiev Tini (Umbrele) au cerut o recompensa de 300.000 de dolari Guvernului ucrainean pentru uciderea lui Aleksei Mozgovoi, comandantul batalionului separatist Prizrak (Fantoma), relateaza site-ul LifeNews, citat de agentia rusa Sputnik, preluata de Mediafax.

Liderul militar al republicii autoproclamate Lugansk, Aleksei Mozgovoi, a fost ucis pe 23 mai, in cursul unei operatiuni speciale desfasurate de gruparea Tini.

"Mozgovoi si alte trei persoane au murit in urma exploziei a doua mine antipersonal, la ora locala 18.48, in apropierea satului Mihailovka, pe drumul intre Perevalsk si Lugansk. O recompensa de 300.000 de dolari a fost stabilita pentru capetele lor. Daca ati promis, platiti", a anuntat liderul gruparii Tini, Aleksandr Gladkii, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, liderul gruparii Tini a confirmat spusele unor camarazi de arme ai lui Mozgovoi, potrivit carora acesta din urma a fost ucis de combatanti pro-Kiev.

In total, atentatul organizat pe 23 mai de gruparea Tini s-a soldat cu sapte morti, printre care Aleksei Mozgovoi, purtatoarea sa de cuvant Ana Aseieva, doua garzi de corp, soferul, precum si inca doua persoane care se aflau la bordul unui alt vehicul. Aleksei Mozgovoi era cunoscut atat in Ucraina, cat si in strainatate, fiind inscris pe lista neagra a Statelor Unite in decembrie 2014 si pe cea a Uniunii Europene in februarie 2015.

Conform informatiilor aparute in presa, Mozgovoi a mai fost tinta unor atentate.