Cel mai mare dusman al Rusiei este organizatia terorista Statul Islamic, si nu Statele Unite, a declarat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Apreciez ca Statul Islamic este cel mai mare dusman al nostru in prezent", a spus Lavrov, intrebat cine, dintre NATO, SUA, China sau Statul Islamic este cea mai mare amenintare pentru Rusia.

Seful diplomatiei ruse a explicat aceasta amenintare prin faptul ca "sute de rusi, sute de europeni si sute de americani lupta pentru Statul Islamic".

"Deja sunt pe punctul de a reveni acasa. Revin pentru a se odihni, dupa ce au luptat si se pot reactiva pentru a realiza actiuni negative", a adaugat el.

Potrivit acestuia, divergentele dintre Rusia si SUA "sunt probleme intre state, care privesc ordinea mondiala si care trebuie rezolvate prin negocieri".

Relatiile dintre Rusia si tarile occidentale au cazut la un nivel nemaivazut de la finalul Razboiului Rece din cauza conflictului ucrainean, in conditiile in care Vestul acuza Moscova ca sustine militar separatistii din estul ucrainean, ceea ce Rusia dezminte.